Rīgā notiks vērienīga nanotehnoloģijām veltīta konference

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šovasar Rīgā notiks starptautiska nanotehnoloģijām veltīta konference «EuroNanoForum», pulcējot ap 1200 dalībnieku no 50 valstīm, pavēstīja Latvijas Universitātē (LU).

Konferencē uzņēmēji un zinātnieki stāstīs par saviem jaunākajiem atklājumiem un plāniem nanotehnoloģiju jomā. «EuroNanoForum» konferences ir nozīmīgākās savā nozarē Eiropā un kalpo kā platforma diskusijām starp zinātniekiem, industrijas un politikas plānošanas pārstāvjiem, kā arī uzņēmējiem. Kopumā konference «EuroNanoForum 2015», kas ir lielākais nanotehnoloģiju pasākums Eiropā, pulcēs aptuveni 1200 dalībnieku no 50 valstīm. No Latvijas tajā piedalīsies apmēram 150-200 pārstāvju.

Šī gada konferences galvenā tēma būs «Nanotehnoloģijas Eiropas konkurētspējai». Pasākumā uzstāsies dažādu nanotehnoloģiju nozaru pārstāvji, aptverot plašu tēmu loku 15 dažādās sesijās. Savu dalību ir apstiprinājuši apbalvojuma «Eiropas Galvenā tehnoloģiju amatpersona 2014» ieguvējs Gerts-Jans Gruters, 2014.gada «Tūkstošgades tehnoloģiju balvas» ieguvējs Stjuarts Pārkins, kā arī NASA Ames pētniecības centra Nanotehnoloģiju departamenta vadošais pētnieks Mejs Mejapans.

«Latviešu saiets» izstādes «Nanotech Europe» laikā parādīs izcilus Latvijas pētniecības un inovatīvu uzņēmumu piemērus. Dažādu līmeņu rūpniecības, mazo un vidējo uzņēmumu, investoru un politikas veidotāju pārstāvji diskutēs par dažādām ar pasākumu saistītām tēmām, sākot no izglītības līdz uzņēmējdarbībai.

«EuroNanoForum 2015» laikā tiek rīkots arī Latvijas vispārējās vidējās izglītības iestāžu skolēnu radošo darbu konkurss. Konkurss mērķis ir rosināt 10.-12.klases skolēnos interesi par nanomateriāliem un nanotehnoloģijām.

Plānots, ka konference norisināsies no 10.jūnija līdz 12.jūnijam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu