Dzimumlocekļa transplantācija dod iespēju atkal nodarboties ar seksu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kāds 21 gadu vecs Dienvidāfrikas iedzīvotājs ir atguvis iespēju nodarboties ar seksu - tikai piecas nedēļas pēc pasaulē pirmās veiksmīgās dzimumlocekļa transplantācijas, raksta Dailymail.co.uk.

Profesors Franks Greivs, kurš piedalījās deviņas stundas ilgajā dzimumlocekļa pārstādīšanas operācijā Stellenboša universitātes un Tīgerberga hospitālī Keiptaunā, norāda, ka operācijas rezultāti ir ļoti labi. «Erekcijas kvalitāte ir laba, viņš ejakulē un spēj regulāri nodarboties ar seksu ar savu partneri,» - tā Greivs. Nedaudz vēlāk pacientam veikta vēl viena operācija, pēc kuras iespējama arī urinēšana, neizmantojot katetru.

Pārsteidzoša ir pacienta straujā atveseļošanās, jo mediķi negaidīja, ka tas pilnībā notiks pirms 2016.gada decembra, tādēļ Greivs norāda, ka operācijas pozitīvais iznākums viņus pamudinājis uzrunāt arī vairāk potenciālo donoru, lai šādas procedūras varētu veikt aizvien biežāk.

Vārdā neminētais Dienvidāfrikas iedzīvotājs, kuram veikta revolucionārā operācija, no sava dzimumlocekļa piespiedu kārtā šķīries pēc neveiksmīgas apgraizīšanas. Pēc Greiva teiktā, pacients jauno ķermeņa daļu uztverot kā savu, turklāt arī ādas tonis ir ļoti līdzīgs. «Tas gan nekad nebūs 100 procentu apmērā identisks, jo vienmēr dažos aspektos būs atšķirības.»

Pirms desmit gadiem kāds vīrietis Ķīnā arī saņēma donora dzimumlocekli, taču nespēja pārvarēt psiholoģiskās barjeras un divas nedēļas pēc operācijas lūdza to noņemt.

Sarežģīto operāciju Dienvidāfrikā pagājušā gada 11.decembrī vadīja profesors Andrē van der Merve, kurš gadiem ilgi bija eksperimentējis ar līķiem, lai noskaidrotu, kurus asinsvadus un nervu galus nepieciešams savienot, lai nodrošinātu pilnu funkcionalitāti. Operācija savukārt bija daļa no pilotprojekta, kura mērķis ir attīstīt tādas transplantācijas metodes, kas sarežģītās procedūras ļautu veikt jebkurā tipiskā Dienvidāfrikas slimnīcā.

Dailymail.co.uk atzīmē, ka Dienvidāfrikā ik gadu dzimumlocekli zaudē ap 250 jaunu vīriešu; viņi kļūst par upuriem nemākulīgiem apgraizīšanas rituāliem, kas vairākās ciltīs iezīmē brīdi, kad jaunietis kļūst par vīrieti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu