SpaceX publisko raķetes nogāšanās video

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Amerikāņu kompānija SpaceX publiskojusi video, kurā redzama tās izstrādātās nesējraķetes Falcon 9 nesekmīgā nosēšanās pēc atgriešanās no izplatījuma.

Falcon 9 ir raķete, kas atbilstoši SpaceX dibintātāja Elona Maska vīzijai varētu ievērojami samazināt ar lidojumiem kosmosā saistītos izdevumus, jo pēc atgriešanās būtu salīdzinoši ātri un lēti sagatavojama nākamajai misijai.

Līdz šim SpaceX ir aizvadījuši plašu testa lidojumu programmu uz sauszemes, kur tā dēvētās sienāžraķetes darbojušās nevainojami, kā arī veikusi jau divus komerciālus lidojumus kosmosā, pēc kā Falcon 9 tomēr nav spējusi sekmīgi nosēsties uz tai nozīmētās peldošās platformas Atlantijas okeānā.

Var atzīmēt, ka pēdējais Falcon 9 un kravas kuģa Dragon starts bija paredzēts jau pirmdien, tomēr tas par diennakti tika pārcelts nelabvēlīgu laika apstākļu dēļ.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu