Putins: Krievija līdz 2023.gadam plāno uzbūvēt pati savu kosmosa staciju

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Krievija līdz 2023.gadam plāno uzbūvēt pati savu kosmosa staciju, ceturtdien paziņojis Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

Putins norādīja, ka runa ir par tālu nākotni, bet tas ir nepieciešams, skatoties no valsts ekonomiskā viedokļa.

Krievija un ASV nesen vienojās turpināt finansēt un izmantot Starptautisko Kosmosa staciju (SKS) līdz 2024.gadam, bet par tālākiem kopīgiem nākotnes projektiem skaidrības nav.

Putins savā ikgadējā «tiešajā līnijā», kuras laikā viņš atbild uz iedzīvotāju telefoniski uzdotiem jautājumiem, pauda pārliecību, ka Krievijai nepieciešama pašai sava kosmosa stacija, lai tā varētu pienācīgi novērot savu teritoriju no kosmosa.

«Mēs izmantojam SKS aktīvi zinātnes un ekonomikas labā, bet no SKS redzami tikai 5% no Krievijas teritorijas,» norādīja Putins.

Viņš uzsvēra, ka iecere par savu kosmosa staciju tiks īstenota un to pilnībā kontrolēs Krievija.

Krievija jau iepriekš šogad paziņoja, ka plāno atdalīt savu segmentu no SKS un pēc 2014.gada izveidot savu kosmosa bāzi.

Krievijas Federālās kosmosa aģentūras «Roskosmos» vadītājs martā paziņoja, ka Krievija sastrādāsies ar ASV jaunas orbitālās stacijas projektā.

Taču ASV Nacionālā aeronautikas un kosmosa pārvalde (NASA) neapstiprināja, ka šāda iecere tiktu plānota.

Arī Ķīna ir paziņojusi, ka līdz 2023.gadam cer pabeigt savu kosmosa staciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu