Cēsīs «Kosmiskās talkas» ietvaros palaidīs kosmisko zondi «Zinoo-3»

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas kosmosa entuziasti Cēsīs sestdien, 25.aprīlī, tiks organizēta «Kosmiskā talka», kuras laikā tiks izgatavota un palaista kosmiskā zonde «Zinoo-3», kā arī izmēģināti dažādi pašu izgatavoti raķešu dzinēji un raķešu modeļi, uzzinājām pašvaldībā.

Talka sāksies no plkst.14 Cēsu Lidlaukā. Talcinieki varēs palīdzēt zondes komandai dažādos sīkos, bet svarīgos darbos. Zondi paredzēts palaist vakarpusē ap plkst.19, lai mēģinātu iemūžināt saulrietu no kosmiskiem augstumiem. Zondes pacelšanos būs iespēja vērot ar īpašu teleskopu. Izturīgākie talkotāji varēs palīdzēt «Zondes glābšanas operācijas» organizēšanā, lai pirmajiem rastos iespēja ieraudzīt zondes safilmēto materiālu augstā izšķirtspējā. Līdz zondes palaišanai tiks organizēti raķešu modeļu izgatavošana un palaišana, kā arī citas kosmiskas aktivitātes.

Tāpat «Kosmiskās talkas» apmeklētājiem būs iespēja arī iepazīties ar dažādiem bērnu zinātnes centra «Z(in)oo» kosmiskajiem trenažieriem, kā arī iegūt informāciju par ceļojošo izstādi «European Space Expo» atklāšanu 30.aprīlī Rīgā, Esplanādē.

Kosmiskā zonde «Zinoo-3» tiek organizēta «Global Space Baloon Challange» ietvaros. Tās mērķis ir veicināt jauniešu interesi par eksaktajām un dabas zinātnēm. Balstoties uz iegūtajām zināšanām, bērnu zinātnes centrs «Z(in)oo» plāno līdz nākošā mācību gada sākumam izveidot kosmiskās zondes mācību komplektu skolām. Tas ļaus katrai mācību iestādei organizēt pašai savu «kosmisko misiju» ar radošiem eksperimentiem kosmosā un piedzīvojumiem visai klasei. Kosmiskās zondes komplekti tiks prezentēti 5.septembrī Cēsīs Kosmosa Festivāla ietvaros.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu