Kravas kosmosa kuģim «Progress M-27M» tehniskas problēmas

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kravas kosmosa kuģis «Progress M-27M», kuram jānogādā krava uz Starptautisko kosmosa staciju, nav sasniedzis plānoto orbītu nesējraķetes kļūmes dēļ, paziņojis avots Krievijas raķešu un kosmosa aģentūrā.

«Raķete «Sojuz» uzveda kuģi par 70 kilometriem zemāk, tā rezultātā ar kuģi «Progress» sākumā nebija sakaru. Kuģi gaidīja vienā vietā, taču tas, nonācis citā orbītā, tajā brīdī atradās citā vietā, tādēļ bija pārrāvumi telemetriskās informācijas saņemšanā,» skaidroja aģentūras darbinieks.

Patlaban amerikāņu dati liecina, ka kuģis pēc pirmā riņķa ap Zemi veicis orbītas paaugstināšanas manevru. Augstākais orbītas punkts sasniedzis 306 kilometrus. Pēc otrā manevra būtu jāpaaugstinās orbītas zemākajam punktam, skaidroja speciālists.

Kosmosa kuģis «Progress M-27M» otrdienas rītā tika palaists no Baikonuras kosmosa stacijas Kazahstānā. Kad kuģis atdalījās no nesējraķetes, netika saņemta telemetrija. Vēlāk tika ziņots, ka kuģim nav atvērušās divas sakaru sistēmas «Kurs» antenas.

Kļūmes dēļ kosmosa kuģa braucienu nācies pārplānot divu diennakšu garumā. Sākumā bija plānots, ka tas kosmosa stacijā ar kravu kosmonautiem nonāks pēc sešām stundām. Papildu laiks vajadzīgs, lai speciālisti tiktu galā ar nestandarta situāciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu