Rīgā būs skatāma Eiropas kosmosa izstāde

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: European Space Agency

Rīgā, Esplanādē, no 30.aprīļa līdz 10.maijam būs skatāma Eiropas kosmosa izstāde «European Space Expo», aģentūru BNS uzzināja Eiropas Komisijas (EK) Latvijā pārstāvniecībā.

Izstādes atklāšanā 30.aprīlī piedalīsies izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile, ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola un EK pārstāvniecības Latvijā vadītāja Inna Šteinbuka. Klātesošos uzrunās arī Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičš, kā arī nodibinājuma «Ventspils Augsto tehnoloģiju parks» valdes priekšsēdētājs un Kosmosa tehnoloģiju un pakalpojumu nozares klastera projekta vadītājs Ivars Eglājs. Plānots, ka izstādes atklāšanu vadīs bērnu zinātnes centra «Z(in)oo» vadītājs Pauls Irbins.

Iecerēts, ka apmeklētāji varēs uzzināt par darbu kosmosā, Galileo pozicionēšanas pielietojumus Latvijā, operacionālās jūras prognozes, kā arī par eksperimentāliem aerodinamiskiem pētījumiem aeronautikas un kosmosa jomā.

Izstādi organizē EK, un Latvijā tās norisi nodrošina Izglītības un zinātnes ministrija sadarbībā ar bērnu zinātnes centru «Z(in)oo».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu