Eiropas kosmosa izstādē centīsies uzsvērt kosmosa tuvumu ikdienas dzīvei

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Eiropas kosmosa izstādē, kas šodien atklāta Esplanādē, apmeklētājiem tiks mēģināts parādīt, ka kosmoss ikdienas dzīvei patiesībā ir daudz tuvāks, nekā ierasts domāt.

Atklājot izstādi, izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile uzsvēra, ka kosmoss daudziem saistās ar zvaigznēm un romantiskiem sapņiem. Bet cilvēki mazāk apzinās, ka kosmoss jau iekļuvis viņu ikdienā, piemēram, viedtālruņos, dažādās navigācijas iekārtās, kā arī virtuvē.

Seile norādīja, ka kosmosam ir liela nozīme tautsaimniecības attīstībā, un viņa cer, ka ar šo izstādi izdosies pārliecināt jauniešus izvēlēties studijas inženierzinātnēs, kas dos iespēju kādam strādāt arī kosmosa nozarē.

Arī ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) uzsvēra lielo kosmosa nozīmi ikdienas dzīvē, turpinot, ka viņa ir īpaši priecīga, ka Latvija šogad kļuvusi par Eiropas Kosmosa aģentūras sadarbības valsti, tādējādi ļaujot zinātniekiem darboties kosmosa izpētē un vairākkārtīgi atpelnīt projektā ieguldīto naudu.

Izmantojot dažādus digitālus rīkus, izstādē iespējams iepazīties ar kosmosa nozīmi dažādās dzīves sfērās un gūt atbildes uz dažādiem jautājumiem, tostarp, kā no kosmosa kontrolēt ganāmpulku.

Izstāde Esplanādē bez maksas būs apskatāma līdz 10.maijam.

Rīgā dzimušais kosmonauts Anatolijs Solovjovs
Rīgā dzimušais kosmonauts Anatolijs Solovjovs Foto: LETA
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu