Latvieši ceļos uz Marsu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Ceļojums uz Marsu ilgst 200 dienas. Šis ir laiks, kas ceļotājiem jāpavada kosmosa kuģī. Protams, šādā ceļojumā jāiztur pārbaudījumi ne vien fiziski, bet arī psiholoģiski. Cilvēces tehnoloģiskā attīstība sasniegusi tādu līmeni, ka nav aiz kalniem brīdis, kad ceļosim un dzīvosim uz planētas Marss. Arī mums Latvijā ir jāsagatavojas brīdim, kad cilvēce ceļos uz sarkano planētu.

RīgaTV 24 un ekspedīcijas «Mars One» vienīgais kandidāts no Latvijas Pauls Irbins veido komandu, kura trenēsies lidojumam uz Marsu. Kas zina, vai arī Latvijas iedzīvotājam nenāk piedāvājums piedalīties ekspedīcijā, kura apgūst dzīvi uz Marsa. Tad šādai sagatavotai komandai un skatītājiem, kuri sekos līdzi komandas piedzīvojumiem būs psiholoģiskas priekšrocības pieteikties šādā ekspedīcijā.

Pauls Irbins veiks pasaules mēroga eksperimentu, kurā seši cilvēki gandrīz septiņu mēnešu laikā, izolēti no ārpasaules, imitē kosmiskā lidojuma procesu, lai pārbaudītu sevi un pierādītu citiem, ka ir spējīgi izturēt garo ceļu, jo grūtākais ceļā uz Marsu nav fiziskie pārbaudījumi, bet gan psiholoģiski izturēt šo ceļu.

Kosmosa kuģa izmērs ir 80 m3, tieši tik lielā telpā būtu jādzīvo sešiem eksperimenta dalībniekiem, kuri katru dienu atradīsies psihologu un citu ārstu uzraudzībā. Ārsti analizēs ne vien dalībnieku savstarpējās attiecības, bet arī uzvedību katastrofu imitāciju un spriedzes laikā.

Eksperimenta dalībnieki pārbaudīs sevi, vai iespējams pielāgoties situācijai, kurā, lai izdzīvotu, vajadzīgas zināšanas, atjautība un spēja uztvert lielu informācijas plūsmu. Piemēram, audzēt nepieciešamo pārtiku, rūpēties par dzeramā ūdens daudzumu un neļaut bezsvara stāvoklim uzveikt sevi fiziski.

Projekta gaita, līdzpārdzīvojumi, veiksmes un neveiksmes - tas būs redzams no 24. augusta kanāla RīgaTV 24 tiešraidēs un mobilajās ierīcēs.

Ja tev ir apņemšanās pārbaudīt sevi gan fiziski, gan psiholoģiski, piesaki savu dalību eksperimentā RīgaTV 24 mājaslapā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu