Sojuz ar trim astronautiem sasniedzis Starptautisko Kosmosa staciju

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Krievijas kosmoskuģis «Sojuz» ar trim astronautiem agri ceturtdienas rītā sasniedzis un pievienojies Starptautiskajai Kosmosa stacijai, vēsta NASA.

«Sojuz TMA-17M» kosmoskuģis startēja no Baikonuras kosmodroma Kazahstānas tuksnesī.

Kosmoskuģis stacijā nogādājis Krievijas Federālās kosmosa aģentūras pārstāvi Oļegu Konoņenko, NASA lidojumu inženieri Kjellu Lindgrēnu un Japānas Aerokosmosa izpētes aģentūras pārstāvi Kimiju Jui.

Viņi Starptautiskajā kosmosa stacijā pavadīs piecus mēnešus.

«Ekspedīcija 44» sākumā bija plānota 26.maijā, taču tika atlikta dažādu kosmoskuģu negadījumu dēļ.

Kā ziņots, 11.jūnijā uz Zemes no Starptautiskās Kosmosa stacijas (SKS) atgriezās trīs astronauti, kuriem Krievijas kosmosa kuģa problēmu dēļ nācās izplatījumā uzturēties mēnesi ilgāk, nekā paredzēts.

Kosmosa kuģa kapsula ar krievu kosmonautu Antonu Škplerovu, itāļu astronauti Samantu Kristoforeti un amerikāni Teriju Virtsu nosēdās paredzētajā laikā Kazahstānas stepē.

Nosēšanās bija veiksmīga, un astronautu veselības stāvoklis ir labs.

Krievija uz laiku apturēja lidojumus uz SKS, jo maijā vadības centrs īsi pēc starta zaudēja kontroli pār kravas kuģi, kas bija devies ceļā uz Kosmosa staciju. Kontroli pār kuģi tā arī neizdevās atgūt, un dažas dienas vēlāk tas nogāzās uz Zemes.

Tā rezultātā astronautu trijotnei kosmosā nācās pavadīt gandrīz 200 dienas, un Kristoforeti pārspēja ilguma rekordu, kādu sasniegusi sieviete, bez pārtraukuma uzturoties izplatījumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu