Pirmo reizi Latvijā notiks Kosmosa sacensības

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Cēsīs, pilsētas stadionā, 5.septembrī bērnu zinātnes centri «Z(in)oo» organizē otro Latvijas Kosmosa festivālu, kura ietvaros uzņēmumu komandas piedalīsies Kosmosa sacensībās, izgatavojot un palaižot kosmiskās zondes.

Jau otro reizi Cēsīs tiek organizēts Kosmosa festivāls ģimenēm, kur būs iespēja izmēģināt dažādas kosmiskas atrakcijas, piedalīties sacensībās, būvēt raķetes, vērot zinātniskos šovus. Pirmo reizi Latvijā notiks Kosmosa sacensības, kurās uzņēmumu un organizāciju komandas varēs uzbūvēt un palaist pašas savu kosmisko zondi. Uzvarētājs tiks noteikts pēc dažādiem kritērijiem – zondes augstums, atrašanas ātrums, skaistākais video no kosmosa, interesantākais eksperiments, u.c.

Papildus informācija par pasākumu un pieteikšanos sacensībām

«Kosmiskās zondes izgatavošanai vairs nav nepieciešamas īpašas tehniskās zināšanas,» stāsta Pauls Irbins, pirmās Latvijas kosmiskās zondes «Zinoo-1» veidotājs. «Pēdējo triju gadu laikā esam izgatavojuši un palaiduši četras zondes. Katra nākamā kļūst tehniski pilnīgāka un vienkāršāka – to tagad spēj izdarīt pat vidusskolēni.»

Kosmosa sacensības būs izaicinājums komandas saliedētībai, inteliģencei un spējai meklēt radošus risinājumus nestandarta un krīzes situācijās. Sacensību ietvaros komandas no iepriekš sagatavotiem komponentiem izgatavos un palaidīs zondi, dosies zondes «glābšanas operācijā». Katrai komandai būs arī pieejams tehniskais konsultants.

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu