Britu zinātnieki pieļauj, ka nākamo trīs gadu laikā pārdošanā varētu nonākt nekūstošs saldējums.
Zinātnieki izgudro nekūstošu saldējumu
Zinātnieki atklājuši veidu, kā pasargāt saldējumu no pārāk ātras izkušanas. Viņi plāno izmantot dabā sastopamu olbaltumvielu, kas sasaista gaisu, taukus un ūdeni. Pēc jaunās receptes gatavotais saldējums būs stingrāks un ilgāk saglabās formu, kā arī siltā laikā lēnāk kusīs.
Dandī universitātes pētnieki norāda, ka jaunajā saldējumā varētu izmantot mazāk piesātināto tauku, līdz ar ko tas saturēs mazāk kaloriju.
«Mēs ticam jaunās sastāvdaļas potenciālam uzlabot saldējumu, kas patiks gan patērētājiem, gan arī ražotājiem,» sacīja Edinburgas universitātes fiziķe Keita Makfī.
Sasalšana notiks ātrāk, tāpēc ražotājiem nenāksies patērēt tik ilgu laiku produktu sasaldēšanai.
Zinātnieki norāda, ka jaunā saldējuma veida kušanas ātrums būšot atkarīgs no saldējuma veida un laika apstākļiem.
Pēc jaunās metodes ražotie saldējumi veikalu plauktos varētu nokļūt trīs līdz piecu gadu laikā.