Video: kā noritēja zondes lidojums garām Plutonam

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

2015.gada 14.jūlijs vēsturē ieies kā diena, kad cilvēka radīts lidaparāts pirmo reizi sekmīgi palidoja garām Koipera joslas lielākajam objektam - Plutonam un tā pieciem dabīgajiem pavadoņiem.

Datu pārraide no mazās planētas, kuras maksimālais attālums no Zemes ir 7,5 miljardi kilometru, bet mazākais - «nieka» 4,3 miljardi, turpināsies vēl vairāk nekā gadu, tomēr jau tagad NASA speciālisti no uzņemtajiem attēliem ir izveidojuši animāciju, kurā redzams, kā New Horizons zonde pēc deviņarpus gadus ilga lidojuma palido garām savam mērķim un atskatās uz to, lai dotos pētīt citus Koipera joslas objektus.

Starp citu, video, ko NASA izvietojusi savā Twitter kontā, redzams, kā New Horizons ne tikai pietuvojas Plutonam, bet arī palido garām un iemūžina plāno mazās planētas atmosfēru. Beigās redzams arī, kā Sauli uz brīdi aizsedz Plutona pavadonis Harons.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu