Foto: Līdz šim nepublicēti NASA Apollo misiju attēli

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Uz Mēness līdz šim ir bijuši tikai 12 cilvēki. Pirmais, kurš 1969.gadā spēra soli uz Zemes dabiskā pavadoņa, bija Nīls Ārmstrongs, bet pēdējo zābaka nospiedumu Mēnesi klājošajā pūdera slānī atstāja Jūdžins Sernans.

Tas notika tikai trīs gadus pēc pirmā cilvēka izkāpšanas uz Mēness - 1972.gadā -, un kopš tā laika uz mums tuvākā kosmiskā objekta dzīvu ciemiņu nav bijis.

Vieni gan uzskata, ka cilvēka lidojumi uz Mēnesi nemaz nav notikuši un visas ziņas pasaules medijos Aukstā kara laikā bija viena vienīga krāpšana. Citi ir gluži pretējās domās un ar nepacietību gaida, kurš būs nākamais cilvēks, kurš pēc nu jau vairāk nekā 40 gadu pauzes atkal izkāps uz noslēpumainā nedzīvā objekta.

Šāds cilvēks pilnīgi noteikti ir kosmosa entuziasts vārdā Kips Tīgs (Kipp Teague). Viņš kopā ar domubiedriem ir izveidojis vietnes Project Apollo Archive fotogrāfiju koplietošanas portālā Flickr un sociālajā tīklā Facebook, kuras veltītas Apollo misijām, un šajās vietnēs Tīgs ir izvietojis gadu gaitā no NASA un Džonsona Kosmiskā centra iegūtos attēlus. Tajos atainoti gan testa lidojumi līdz Mēnesim un atpakaļ, gan arī pēdējais lidojums.

Project Apollo Archive

Būtībā tie ir fotofilmiņu skenējumi (kopā vairāk nekā 12 tūkstoši), kam veikti nelieli uzlabojumi, un nelielu daļu no tiem piedāvājam jūsu vērtējumam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu