SKS zinātnieki rotaļājas ar ūdeni

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Lai arī Starptautiskajā kosmosa stacijā (SKS) mītošajiem un strādājošajiem zinātniekiem aiz muguras ir ilgas mācības un grūti pārbaudījumi, viņu eksperimenti bieži vien izskatās pēc rotaļāšanās. Vismaz no malas raugoties.

Tā, piemēram, tagad līdz pasaules medijiem nonācis video, kurā SKS komandieris, amerikāņu astronauts Skots Kellijs eksperimentē ar ūdens lodi. Vispirms Kellijs tajā iemaisa pilienu zila pigmenta, pēc tam - dzeltenu un beigās, kad ūdens bumba ir kļuvusi zaļa, tajā iemet šķīstošo, putojošo tableti.

Lai arī vērotājam no malas šī nodarbe vairāk šķiet piemērota bērnudārzam, patiesībā astronauti un viņu kolēģi NASA birojos uz Zemes šādā veidā testē jaunu 4K izšķirtspējas kameru. Tā nogādāta kosmiskajā stacijā un palīdzēs četrkārtīgā HD izšķirtspējā iemūžināt un pēc tam arī analizēt SKS veiktos eksperimentus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu