Google iesaistās 46 miljonu eiro vērtā pētījumā par sirds slimībām

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

ASV datortehnoloģiju kompānijas «Google» izpētes grupa «Google Life Sciences», kas nesen tika atdalīta no māteskompānijas, kopā ar ASV Sirds asociāciju īstenos 50 miljonu ASV dolāru (46 miljonu eiro) vērtu pētniecības projektu, lai meklētu jaunus veidus cīņā pret sirds slimībām.

Sirds asociācija segs pusi no projekta izmaksām - 25 miljonus ASV dolāru (23 miljonus eiro) piecu gadu laikā, kas ir visu laiku lielākās asociācijas investīcijas vienam pētījumam.

Par projektu tika paziņots svētdien Orlando, Floridas štatā, notikušajā Sirds asociācijas konferencē.

Sirds un asinsvadu slimības ir biežākais nāves cēlonis pasaulē, tādēļ ir nepieciešama jauna, neordināra un inovatīva pieeja, teica «Google Life Sciences» ģenerāldirektors Endijs Konrads.

Viņš norādīja, ka «Google» ir tehnoloģiskās iespējas, piemēram, sensori, lai sekotu cilvēku veselības stāvoklim ikdienas gaitās, nevis tikai tad, kad viņi dodas pie ārsta. Konrads sacīja, ka projekta mērķis ir atrast iedarbīgas zāles sirds un asinsvadu slimībām, tomēr atzina, ka nav garantiju, ka projekts vainagosies panākumiem.

Līdz nākamā gada 14.februārim «Google» un ASV Sirds asociācijas pārstāvji cer atrast projekta līderi, kas varētu būt gan kardiologs, gan medmāsa, gan vienkāršs pusaudzis, ja vien viņam ir prasmes un idejas, kas palīdzētu virzīt neierastus risinājumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu