Hokings pārliecināts par Marsa apgūšanu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Viens no labāk zināmajiem, varbūt pat vislabāk zināmais mūsdienu astrofiziķis, brits Stīvens Hokings ir pārliecināts, ka tuvāko simts gadu laikā notiks Marsa kolonizācija un cilvēcei sarkano planētu apgūt būšot vieglāk par vieglu.

Slavenais Kembridžas universitātes profesors uzskata, ka kolonizēt Mēnesi, ņemot vērā nelielo attālumu līdz tam no Zemes, būtu krietni vienkāršāk nekā Marsu. Tomēr sarkanās planētas pakļaušana ir krietni vien interesantāks un perspektīvāks uzdevums, jo ir nepieciešams izveidot patiesi autonomu koloniju.

ASV Nacionālās aeronautikas un kosmosa aģentūras (NASA) un citu kosmosa organizāciju uzmanība ir pievērsta tieši Marsam. «Tā ir tuvākā Zemei līdzīgā planēta ar augsni un atmosfēru. Man nav šaubu, ka tuvāko 100 gadu laikā uz Marsa dzīvos cilvēki,» - pārliecināts ir Hokings.

Astrofizikas teorētiķis uzskata, ka sekmīgai citu planētu un pirmkārt Marsa kolonizēšanai ir nepieciešams veikt ieguldījumus un gūt jaunas zināšanas par to, kā izdzīvot kosmiskā starojuma iedarbības vidē un to, kā pārvarēt dzīvībai svarīgu resursu trūkumu, aizlidojot no Zemes.

Tāpat Hokings ir pārliecināts, ka reiz pienāks diena, kad cilvēcei izdzīvošanas nolūkā Zemi nāksies pamest.

«Ir ļoti daudz faktoru, kas apdraud mūsu pastāvēšanu uz Zemes, piemēram, kodolkarš, katastrofāla globālā sasilšana, kā arī ģenētiski modificēti vīrusi. Attīstoties jaunām tehnoloģijām, draudu, visticamāk, kļūs aizvien vairāk. Mums ir nepieciešams pievērsties kosmosa apgūšanai un ir jādodas pie citām zvaigznēm, lai kāda katastrofa uz Zemes nenozīmētu mūsu civilizācijas galu,» - tā zinātnieks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu