Zinātnieki Antarktikā atrod tonnu dinozauru un citu fosiliju

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Zinātnieku grupa no visas pasaules ir atradusi vairāk nekā tonnu dinozauru un citu dzīvnieku fosiliju, piedaloties grūtā ekspedīcijā Antarktikā, ziņo Austrālijas raidsabiedrība ABC.

Tika atrasti pārakmeņojumi, no kuriem daži ir 71 miljonu gadu veci, tostarp daudzas jūras dinozauru atliekas.

«[Mēs atradām] ko tādu kā pleziozauri un mozazauri — tādas jūras ķirzakas, kuras padarīja slavenas nesen uzņemtā filma «Juras laikmeta pasaule»,» sacīja Kvīnslendas Universitātes zinātnieks Stīvs Solsberijs.

«Mēs atradām daudz tiešām izcilu fosiliju. Tās visas bija jūras akmeņi seklumā, tātad vairums tā, ko mēs atradām, dzīvoja okeānā,» teica Solsberijs.

Solsberijs un citi zinātnieki atrada arī putnu fosilijas, tostarp agrīnas pīles, kas dzīvoja krīta perioda beigās.

12 zinātnieku komanda no ASV, Austrālijas un Dienvidāfrikas veica ekspedīciju uz Džeimsa Rosa salas rajonu, lai uzzinātu vairāk par Antarktikas dinozauriem.

Zinātnieki devās uz Antarktikas pussalu, jo tā ir viena no nedaudzajām Antarktikas daļām, kur vasarās atsedzas akmeņi no dinozauru laikmeta.

Atrastās fosilijas ir nogādātas uz Čīli, bet vēlāk tiks aizvestas uz Kārnegija Dabas vēstures muzeju Pitsburgā tālākai izpētei.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu