NASA veic lielāko citplanētu atklājumu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: NASA/W. Stenzel

Nacionālās aeronautikas un kosmosa aģentūras (NASA) Kepler misijas ietvaros ir atklātas 1284 jaunas citplanētas - tas ir līdz šim apjomīgākais atklājums, kas veikts ar izplatījumā strādājošo Keplera observatoriju.

Starp visām nupat apstiprinājumu guvušajām citplanētām 550 varētu būt klinšainas kā Zeme. Deviņas no tām ap sev tuvāko zvaigzni riņķo dzīvības pastāvēšanai piemērotajā zonā; tas ir tādā attālumā, lai uz planētas virsmas varētu pastāvēt ūdens šķidrā agregātstāvoklī.

Pieskaitot šīs deviņas planētas, šobrīd zinātnieku uzskaitē jau ir 21 citplanēta, uz kuras varētu meklēt dzīvas radības.

Keplera teleskopa mērinstrumenti planētas meklē, vērojot periodiskas zvaigžņu spilgtuma izmaiņas. Tās liecina, ka ap zvaigzni riņķo objekts. Ko identisku mēs uz Zemes vērojām 9.maijā, kad Saules disku no kreisās uz labo pusi šķērsoja Merkurs.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu