«Solar Impulse 2» dodas pēdējā ceļa posmā no Kairas uz Abū Dabī

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ar saules enerģiju darbināmā lidmašīna «Solar Impulse 2», kas veic lidojumu apkārt pasaulei, svētdien devusies pēdējā ceļa posmā no Ēģiptes galvaspilsētas Kairas uz Apvienoto Arābu Emirātu galvaspilsētu Abū Dabī.

«Solar Impulse 2» lidojums apkārt pasaulei, kura mērķis ir pievērst uzmanību zaļās enerģijas izmantošanas iespējām, sākās pērn martā Abū Dabī. Lidojumu veic šveicieši Bērtrāns Pikārs un Andrē Boršbergs, kuri pamīšus pilotē lidaparātu.

Vispirms viņu ceļš veda pāri Indijai, Mjanmai un Ķīnai uz Japānu, bet no turienes - uz ASV piederošajām Havaju salām Klusajā okeānā, kur « Solar Impulse 2» nolaidās jau pagājušā gada jūlijā, taču šajā posmā lidaparāta saules bateriju sistēma stipri cieta no pārkaršanas un ceļojums varēja atsākties tikai šogad. Lidaparāts sasniedza Ņujorku, bet pēc tam devās uz Spāniju un Ēģipti.

«Solar Impulse 2» spārnu plētums ir praktiski identisks ar «Boeing 747». Lidmašīna ir aprīkota ar 17 000 saules bateriju. Nakts stundās lidaparātam enerģiju nodrošina litija jona uzlādes elementi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu