Cēsīs notiks trešais «Kosmosa festivāls»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: JERRY LAMPEN / ANP

20.augustā Cēsu apkaimē, Priekuļu lidlaukā, zinātkāres centrs ZINOO organizēs trešo «Kosmosa festivālu», kura laikā uzņēmumi un ģimenes ir aicinātas piedalīties «Kosmosa sacensībās».

Kā informēja ZINOO mārketinga vadītājs Emīls Lukjanskis, jau trešo reizi Cēsīs tiek organizēts kosmosa festivāls ģimenēm, kur būs iespēja izmēģināt dažādas kosmiskas atrakcijas, būvēt raķetes, vērot iluzionista un zinātniskos šovus. Festivāla laikā tiks atklāta izstāde «Kosmoss ikdienā». Izstādē interaktīvā veidā būs iespējams uzzināt par izgudrojumiem, kas savulaik tika radīti kosmosa nozarei, taču šobrīd atrodas ikviena iedzīvotāja mājās un tiek izmantoti ikdienā.

Pirms gada festivālā pirmo reizi notika «Kosmosa sacensības» uzņēmumiem, kuru laikā uzņēmumi «Latvijas Mobilais telefons», «Telia», «Elme Messer» un «Eži» sacentās savā starpā, radot stratosfēras zondes un dodoties to glābšanas misijā. Šogad tradīcija tiks turpināta, kā arī atsevišķas sacensības tiks organizētas ģimenēm.

«Kosmosa festivāls ir iespēja ģimenēm būt kopā un atpūsties zinātkārā, erudītā un zinātniskā atmosfērā. Tieši attīstoša un jēgpilna laika pavadīšana kopā ar ģimeni ir vissvarīgākais posms bērnu attīstības ceļā. Tieši tāpēc šogad festivālu organizatori papildinājuši ar atsevišķām sacensībām ģimenēm, kas būs interesantas gan lieliem, gan maziem,» stāstīja festivāla organizators un zinātkāres centra ZINOO izveidotājs Pauls Irbins.

Kosmosa sacensības uzņēmumiem būs izaicinājums komandas saliedētībai, inteliģencei un spējai meklēt radošus risinājumus nestandarta un krīzes situācijās. Sacensību laikā komandas no iepriekš sagatavotiem komponentiem izgatavos un palaidīs zondi, dosies zondes «glābšanas operācijā». Katrai komandai būs arī pieejams tehniskais konsultants. Papildu punktus varēs nopelnīt citās disciplīnās, kuru veiksmīgai izpildei būs nepieciešams iesaistīt visu uzņēmuma kolektīvu.

Papildu informācija par pasākumu un pieteikšanos uz uzņēmumu sacensībām pieejama mājaslapā «www.zinoo.lv».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu