Seši pētnieki noslēguši gadu ilgu Marsa misijas simulāciju

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

365 dienas ilgu misiju, kuras laikā imitēta sadzīve un pētnieciskais darbs uz sarkanās planētas, nupat noslēguši seši brīvprātīgie no dažādām pasaules valstīm. Viņi dzīvoja un strādāja izolētā vidē uz vulkāna Havaju salās, ASV.

Brīvprātīgie no Francijas, Vācijas, Lielbritānijas un ASV no 93 kvadrātmetrus lielās slēgtās telpas, kuru baro saules baterijas, iznāca svētdien, 28.augustā. Kopš ieiešanas ģeodēziska kupola imitācijā 2015.gada 28.augustā, šie cilvēki brīvā dabā bijuši vien nolūkā ievākt iežu paraugus, turklāt pilnā ekipējumā, ieskaitot skafandru.

«Ir ļoti patīkami redzēt komandu atgriežamies Havaju salās pēc gada, kas pavadīts uz Marsa,» sacīja HI-SEAS programmas galvenā pētniece, Havaju salu universitātes profesore Kima Binsteda.

Šī bija jau ceturtā un ilgākā šāda veida misija HI-SEAS (Havaju Kosmiskās izpētes analogs un simulācija jeb Hawaii Space Exploration Analog and Simulation) programmas ietvaros.

Programmas mērķis ir saprast, kā veikt potenciālo Marsa kolonizētāju atlasi un kā viņi darbosies, kad būs veikuši ilgo lidojumu uz ceturto planētu no Saules.

Programmu finansē NASA, bet par tās īstenošanu atbild Havaju salu universitāte.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu