Bez maksas varēs pārbaudīt datora «veselību»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: JOEL CARRETT / AAP

Informācijas tehnoloģiju (IT) drošības incidentu novēršanas institūcija «Cert.lv» 19.oktobrī organizē bezmaksas portatīvo datoru pārbaudes pie datorologa, informēja pasākuma organizētāji.

Kā skaidro «Cert.lv», datorologs ir IT drošības speciālists, kurš var diagnosticēt un, ja iespējams, novērst e-slimības un ļaunatūras datorā, sniegt konsultācijas, kā pasargāt datoru nākotnē.

Visi datorologa padomi ir bez maksas.
Datorologs pieņems 19.oktobrī no plkst.10 līdz plkst.16 Raiņa bulvārī 29, Rīgā.

Datorologa pakalpojums pieejams jebkuram datorlietotājam, kurš vēlas pārliecināties, ka viņa dators nav inficēts, kā arī tiem, kas vēlas izārstēt datoru no iegūtiem datorvīrusiem. Datorologa konsultācija palīdzēs arī tiem, kuri nezina, kā pasargāt savus datus, privāto dzīvi un naudu e-vidē. Datorologs pārbaudīs arī «Android» un «Apple» ierīces.

Pirms datorologa apmeklējuma «Cert.lv» aicina apmeklēt portālu «esidross.lv», lai noskaidrotu, vai datora IP adrese nav inficēto adrešu sarakstā. Ja datora IP adrese ir inficēta, tad ekrānā parādīsies sarkans brīdinājums.

Šajā «Datorologa akcijā» iesaistīsies drošības eksperti no «Cert.lv» un «Latnet Servisa».

Datorologs nepārbauda datora programmu legālo izcelsmi un neuzņemas atbildību par nelegālu datora saturu.

Kā ziņots, datorologa pakalpojumus akcijā gada sākumā izmantoja 59 interesenti. Toreiz kādā datorā tika konstatēti 1446 ļaundabīgi faili.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu