Orgasms ir smadzenēs. Tagad tas pat ir redzams!

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Zemāk pievienoto video neirologi dēvē par «pasaulē pirmo filmiņu ar sievietes smadzenēm, gatavojoties, piedzīvojot un atgūstoties pēc orgasma».

Pirms dažiem gadiem Rutgersas universitātes (Ņūdžersija, ASV) pētniekiem izdevās izpētīt smadzeņu centrus un nervu ceļus, kas aktivizējas, kad sieviete piedzīvo orgasmu.

Lai notvertu šo maģisko mirkli, eksperimentā iesaistītā sieviete sevi seksuāli stimulēja, atrodoties ne visai erotiskā vietā - ieslēgtā magnētiskās rezonanses skenerī, raksta www.iflscience.com.

Video jau pats par sevi ir iespaidīgs, jo pirmo reizi tik detalizēts, tomēr tas ir arī daļa no būtiskas izpētes programmas. Proti, gadsimta sākumā šī pati zinātnieku komanda analogu attēlveidošanas metodi izmantoja pētījumā ar piecām sievietēm, kurām ir bojātas muguras smadzenes un ķermenis no vidukļa uz leju ir paralizēts.

Arī toreiz sievietes zinātnes vārdā gūlās magnētiskās rezonanses skenerī un stimulēja sevi līdz orgasmam.

Visas juta stimulāciju un sāpju bloķēšanos, bet trīs pat sasniedza mērķi, spītējot pastāvējušajam uzskatam, ka labsajūtas signāli tiek pārraidīti pa muguras smadzenēm.

«Tas bija ļoti emocionāli, jo dažas no viņām apraudājās. Tas arī bija pārsteigums man, jo viņu ārsti bija stāstījuši, ka pēc notikušās nelaimes seksuālā dzīve ir beigusies. Eksperiments bija dabisks apliecinājums tam, ka viņas tomēr jūt,» pauž vadošais pētnieks Berijs Komisaruks. «Izrādījās, ka tas ir pirmais uzskatāmais pierādījums tam, kur sievietes smadzenēs top orgasms.»

Komisaruks, kurš šobrīd studē smadzeņu darbību seksuāla rakstura stimulācijas brīdī, pirms vairāk nekā desmit gadiem izmantotajā

magnētiskās rezonanses metodē atklāja, ka paralizētas sievietes pašstimulācijas laikā aktivizējas klejotājnervs

(latīniski nervus vagus) un tas pārraida signālus smadzenēm. Līdz tam pastāvēja uzskats, ka par to atbild tikai muguras smadzenes.

Tagad Komisaruks turpina strādāt, lai saprastu, kā palīdzēt gan sievietēm, kuras nespēj sasniegt orgasmu, gan arī tām, kuras cieš no pastāvīga uzbudinājuma sindroma. Domājams, ka pētījums nāks par labu arī stiprajam dzimumam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu