4 gadu vecumā jau apgūtas 7 valodas!

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Cilvēka prāta spējām nav robežu un viens ļoti uzskatāms piemērs ir četrus gadus vecā Bella no Maskavas, kura jau paguvusi apgūt septiņas dažādas valodas (krievu, angļu, vācu, spāņu, franču, ķīniešu un arābu), turklāt vairāk nekā atsevišķu frāžu līmenī.

Meitenīte, kura uzstājās kādā Krievijas televīzijas realitātes šovā «Pārsteidzošie cilvēki», žūriju apbūra ar spēju brīvi atbildēt uz viņai uzdotajiem jautājumiem, tai skaitā par dinozauriem.

Kā uzstāšanās noslēgumā raidījuma vadītājam atklāja Bellas māte, valodu apmācību viņa sākusi divu gadu vecumā un, kad secināts, ka Bellai valodas interesē un to mācīšanās padodas itin labi, apmācāmo valodu spektrs paplašināts, raksta Dailymail.co.uk.

Raidījuma pieaicināts valodu eksperts sacīja, ka šādi gadījumi ir ārkārtīgi reti, taču arī iepriekš bijis par tādiem zināms. Pēc eksperta sacītā centri cilvēka smadzenēs, kuri atbild par valodām, ieslēdzas dažādos attīstības brīžos un meitenītes līdz šim iegūtās zināšanas nekur nepazudīs. Tiesa gan, tās var tikt «iesaldētas», ja Bella neturpinās valodas izmantot un vingrināties.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu