Pētījumā noskaidrots, kā atšķiras pedofilu smadzenes

Apollo TV
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Jauna pētījuma dati liecina, ka pedofiliem, kuri nekad nav seksuāli uzbrukuši bērniem, smadzenes atšķiras no tiem, kas bērnus ir seksuāli izmantojuši, vēsta «The Independent».

Zinātnieki magnētiskās rezonanses izmeklējuma laikā izpētījuši 40 cilvēkus, kas veikuši seksuālus uzbrukumus bērniem un 37, kas ir pedofili, bet nekad bērnus nav seksuāli aizskāruši.

Noskaidrots, ka pedofilus, kas nekad nav pastrādājuši seksuālu noziegumu, iespējams atšķirt pēc aktivitātēm noteiktās smadzeņu daļās, kas, pēc zinātnieku domām, kontrolē impulsus, kas atbild par vēlmi veikt seksuālu noziegumu.

Vācijas universitātes pētnieki uzskata, ka iegūtie dati var palīdzēt izstrādāt jaunas pedofilijas ārstēšanas metodes.

«Sabiedrībā pedofilija bieži tiek pielīdzināta bērnu pavešanai, bet pedofilija nav nepieciešamība vai pietiekams nosacījums, lai seksuāli aizskartu bērnu,» sacījis Vācijas universitātes pētnieks Kristians Kārgels.

«Tas nozīmē, ka ne visi indivīdi ar pedofilijas diagnozi pastrādā seksuālus noziegumus, tāpat kā daudzi cilvēki, kas izdara seksuālu noziegumu pret bērnu, nav pedofili,» sacījis zinātnieks.

Zinātnieki norādījuši, ka viņu pētījuma rezultāti «uzlabo izpratni par tiem mehānismiem, kas var rosināt pedofilus uz darbību».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu