Avots: Kosmosa kuģa «Progress» avārijas cēlonis varētu būt nolaidība raķetes dzinēja izgatavošanā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas bezpilota kravas kuģa «Progress MS-04» avārijas iemesls varētu būt nolaidība nesējraķetes «Sojuz» trešās pakāpes dzinēja izgatavošanā, piektdien paziņoja avots kosmosa nozarē.

«Visticamāk, valsts komisija izmeklēšanas izmeklēšanas rezultātā atkal būs spiesta konstatēt faktu, ka nekvalitatīvi izgatavots dzinējs «RD-0110», bet modelēšana pēc esošās telemetrijas analīzes pabeigšanas parādīs, tieši kurš dzinēja iekārtas komponents tika izgatavots ar pārkāpumiem,» sacīja avots.

«Visticamāk, tam sekos kaut kādi personāla risinājumi, bet visus gatavos dzinējus, kas jau uzstādīti uz «Sojuz» tipa nesējraķetēm, būs jānoņem, jānogādā uzņēmumā, atkārtoti jāpārbauda, jānovērš iespējamās novirzes, kas novedīs pie kārtējās ieplānoto startu pārbīdes,» norādīja avots.

Kā ziņots, ceturtdien īsi pēc pacelšanās avarēja Krievijas kosmosa kuģis «Progress MS-04», kam bija jānogādā Starptautiskajā Kosmosa stacijā (SKS) 2,5 tonnas liela krava, tostarp pārtika un degviela.

Sakari ar kosmosa kuģi «Progress MS-04» tika pazaudēti aptuveni sešas minūtes pēc tā starta no Baikonuras kosmodroma Kazahstānā.

Saskaņā ar sākotnējo informāciju

kosmosa kuģis sadedzis aptuveni 190 kilometru augstumā virs mazapdzīvota kalnu apvidus Tuvā,

Sibīrijas dienvidos.

Katastrofu, iespējams, izraisījusi pārāk agra nesējraķetes «Sojuz» trešās pakāpes atdalīšanās, atsaucoties uz vārdā neminētu avotu, vēstīja valstij piederošā aģentūra TASS.

Tikmēr Krievijas valsts uzņēmums «Roskosmos» paziņojis, ka kravas kuģa zaudēšana neietekmēšot SKS apkalpes dzīvi un darbību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu