Debesīs virs Sibīrijas uzsprādzis meteorīts

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Krievijas Sibīrijas daļas Hakasijas reģiona iedzīvotāji otrdien varēja novērot liela debesu ķermeņa krišanu, kas atbilstoši zinātnieku skaidrojumam bijis meteorīts.

Tas sadedzis biezajos atmosfēras slāņos, bet reģiona iedzīvotāji varējuši redzēt spilgtu uzliesmojumu un dzirdējuši spēcīgu sprādzienu.

Tas esot bijis neliels meteorīts, kas sadedzis, krītot virs Austrumsibīrijas, vēsta ziņu aģentūra «Interfax».

«Tiešām, šovakar debesīs virs Hakasijas uzsprāga labs meteorīts,» intervijā ziņu aģentūrai TASS apliecināja Urālu Federālās universitātes profesors Viktors Grohovskis.

Atbilstoši provizoriskajai informācijai meteorīts nogāzies Hakasijas Bejas rajonā, uz dienvidiem no reģiona galvaspilsētas Abakanas.

Hakasijas meteorīts bijis «vairākas reizes mazāks» nekā Čeļabinskas meteorīts, kas 2013.gadā iegāzās Čabarkula ezerā, norādīja Grohovskis.

«Runā, ka meteorīts nokritis Sajānu-Šušenskas HES rajonā, bet tur ir tāda taiga, ka tā atlūzas atrast nebūs vienkārši,» atzina eksperts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu