Zinātnieks panāk tiesības 102 gadu vecumā turpināt darbu universitātē

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Austrālijā vecākais strādājošais zinātnieks panācis tiesības 102 gadu vecumā turpināt darbu universitātē, lai gan tā mēģināja aizliegt viņam ierašanos augstskolas pilsētiņā, bažījoties par drošību.

Augustā Īditas Kovanas Universitāte Pērtā ieteica ekologam Deividam Gudalam pēc Jaungada darba gaitas turpināt no mājām, paužot bažas ar zinātnieka «vispārējo labklājību universitātes pilsētiņā».

Gudals doktora grādu 1941.gadā ieguva Londonas Impērijas koledžā. Viņam Pērtas universitātē ir goda zinātniskā līdzstrādnieka amats, par kuru viņš nesaņem atalgojumu, bet četras dienas nedēļā ierodas universitātē, lai rediģētu akadēmiskos darbus un pārskatītu doktorantūras studentu darbu.

Brauciens uz biroju ar sabiedrisko transportu ilgst 90 minūtes, veicot četras vai piecas pārsēšanās.

Pēc diskusijām ar zinātnieku un viņa ģimeni, ņemot vērā sabiedrības neapmierinātību, Īditas Kovanas Universitāte atrada iespēju Gudalam piešķirt biroju otrā universitātes pilsētiņā, kas ļaus viņa brauciena uz darbu laiku samazināt līdz 45 minūtēm. Viņa amatu universitātes vadība šomēnes sola atjaunot uz trim gadiem. Zinātnieka jaunais birojs atradīsies tuvu atbalsta darbinieku darba telpām.

Tāpat panākta vienošanās, ka zinātnieks informēs universitāti par savām gaitām, lai nepieciešamības gadījumā tā varētu noskaidrot, vai ar viņu kas nav atgadījies.

Gudals, kurš universitātē nostrādājis 20 gadu, atzina, ka ir skumji atstāt ierasto biroju. Viņš pauda apņēmību turpināt strādāt, kamēr viņam to ļaus redze. Viņš arī norādīja, ka bažas par drošību bijušas liekas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu