Jaunā ģeostacionārā satelīta pirmie attēli

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: NASA/NOAA

GOES-16 ir NOAA nākamās paaudzes ģeostacionārais satelīts, kas turpmāk veiks Zemes novērojumus. Ir publiskoti pirmie ABI (advanced baseline imager) instrumenta fotografētie attēli, kas uzņemti 2017.gada 15. janvārī.

ABI instruments pilnu Zemes diska attēlu iegūst reizi 15 minūtēs. Nepieciešamības gadījumā tas spēj ātri reaģēt un ar 30 sekunžu intervālu fotografēt reģionus, kuros novēro viesuļvētras, ugunsgrēkus, vulkānu izvirdumus vai citus fenomenus. ABI spēs fotografēt Zemi piecas reizes ātrāk nekā šobrīd strādājošo GOES satelītu kameras. Tā izšķirtspēja ir aptuveni 4 reizes lielāka, kas ļaus saskatīt mazākus veidojumus atmosfēras sistēmās un uz Zemes.

GOES-R, kas tagad pārdēvēts par GEOS-16, startēja 2016.gada 19.novembrī. Plānots, ka 2017.gada novembrī tas tiks iekļauts GEOS strādājošo satelītu tīklā.

Nākamais starts plānots 2018.gada pavasarī. Šobrīd GOES-S tiek veiktas dažādas pārbaudes. Pēc palaišanas orbītā GOES-S tiks pārsaukts par GOES-17.

www.starspace.lv

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu