Levitējošs helikopters vai tomēr fizikas fenomens?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Noteikti ir nācies televīzijā redzēt mašīnas riteni, kurš griežas pretēji braukšanas virzienam, vai karietes ratu, kura spieķi stāv nekustīgi, kaut arī tā grabēdama traucas pa lauku ceļu. Tas ir fenomens, kas ir cieši saistīts ar kinokameras iestatījumiem un paver iespēju ražot viltus ziņas par slepenām militārām tehnoloģijām un levitējošiem helikopteriem.

Nupat tīmeklī ir nonācis video ar helikopteru, kurš paceļas no platformas, kaut arī griežas tikai astes stabilizators, bet galvenais rotors stāv nekustīgi. Patiesībā tas griežas un veic darbu, tikai ideālas kameras iestatījumu un rotora griešanās ātruma sakritības dēļ rodas mulsinošais iespaids.

Interneta vietnei Petapixel.com ir skaidrojums, kā šāds fenomens rodas:

1. Video redzamajam helikopteram ir rotors ar piecām lāpstiņām;

2. Pieņemot, ka rotora griešanās ātrums ir 300 apgriezieni minūtē, sanāk, ka katra lāpstiņa viena apgrieziena laikā nonāk piecās noteiktās pozīcijās;

3. Tā kā apgriezienu skaits ir 300, bet lāpstiņas - 5, minūtes laikā tās kopā atrodas 1500 noteiktās pozīcijās. Dalot ar 60 sekundēm, sanāk 25 pozīcijas sekundē. Ja tiek filmēts ar 25 kadriem sekundē un ar nosacījumu, ja ir pietiekami liels kameras slēdža ātrums, lai filmējamais, kustīgais objekts būtu asumā, lāpstiņas šķiet stāvam nekustīgi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu