Video: fiktīvs lidojums virs īsta Marsa

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Video koplietošanas vietnes Vimeo lietotājs Jans Frojdmans ir radījis patiesi simpātisku video, kas skatītājam dod iespēju iztēloties lidojumu virs Marsa, turklāt pavisam īsta Marsa, jo savā darbā Frojdmans izmantojis kosmiskās zondes Mars Reconnaissance Orbiter HiRISE (High Resolution Imaging Science Experiment) kameras uzņemtas bildes.

Frojdmans norāda, ka HiRISE kamera ir uzņēmusi simtiem augstas izšķirtspējas attēlu dažādos Marsa reģionos, kā arī planētas dabīgos pavadoņus. Izmantojot šos attēlus, Jans ir izveidojis video ar «slīdošiem» kadriem, kas palīdz iztēloties lidojumu virs planētas un gar tās pavadoni Fobosu.

«Uz Marsa ir patiesi aizraujoši reģioni! Es ļoti labprāt vēlētos redzēt Marsa ainavu attēlus, jo īpaši no polārajiem reģioniem, tomēr baidos, ka sava mūža laikā šādas bildes nesagaidīšu,» raksta Frojdmans, piebilstot, ka bilžu plūdenai samontēšanai viņš kopumā izmantojis 33 000 atskaites punktus.

Tāpat kosmosa entuziasts godīgi norāda, ka video, kura izveidošanai viņam bijuši nepieciešami trīs mēneši, nav zinātnisks materiāls. Lai uzzinātu vairāk par planētu, ko tuvākajos gadu desmitos plānots apgādāt ar pirmajiem cilvēkiem, ir jāapmeklē tādu organizāciju kā NASA interneta vietnes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu