Elona Maska jaunā kompānija ļaus smadzenes pieslēgt internetam

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Tesla Motors un SpaceX dibinātājs Elons Masks ir nodibinājis kompāniju Neuralink Corp., kas attīstīšot metodes, kā datorus saslēgt ar cilvēku smadzenēm. Par to, atsaucoties uz labi informētām personām un The Wall Street Journal, ziņo aģentūra Reuters.

Neuralink vēlas attīstīt «nervu pavadiņu» (neural lace), kas kādu dienu ļautu lejupielādēt un augšupielādēt domas, izmantojot mikroskopiskus smadzeņu implantus.

Masks pagaidām neesot neko oficiāli paziņojis, taču Neuralink pērn jūlijā Kalifornijā reģistrēta kā medicīniskas izpētes kompānija, kuras pētniecisko darbu Masks plānojot finansēt no saviem līdzekļiem.

Pagaidām nav īsti skaidrs, kāda veida produktus Neuralink vēlas radīt, taču ļaudis, kam ir bijušas sarunas ar jauno kompāniju, runā par stratēģiju, kas līdzinās SpaceX un Tesla.

Tāpat Reuters vēsta, ka Neuralink pēdējās nedēļās esot sākuši darboties aktīvāk, darbā pieņemot vadošos neirozinātņu akadēmiķus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu