Cilvēce: lielākais jebkad izstāstītais stāsts

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kā cilvēcei ir izdevies attīstīties no pērtiķiem, kas šūpojas koku zaros, līdz astronautiem, kas staigā pa mēness virsmu? Uz šo jautājumu atbildi meklē atraktīvais raidījumu vadītājs Džeisons Silva un videomākslinieks Džons Bosvels (Melodysheep) raidījumu ciklā «Izcelšanās: cilvēces ceļojums».

Materiāls veidots sadarbībā ar FOX International Channels kanālu National Geographic

Astoņu raidījumu cikls, kas no 8.aprīļa būs skatāms «National Geographic», ielūkosies pašos pirmsākumus, lai izstāstītu visdižāko piedzīvojumu stāstu – stāstu par cilvēci. Tas izseko inovācijas, kas kopš tālas senatnes ir veidojušas moderno pasauli tādu, kādu to pazīstam šodien.

«Izcelšanās: cilvēces ceļojums» ir neparasts, emocionāli piesātināts ceļojums vēsturē, kas atklāj svarīgākos evolūciju veicinošos apstākļus.

Strauji augošu tehnoloģiju laikmetā, kas ir pārpilns ar viedtālruņiem un satelītiem, ir īpaši svarīgi atcerēties savas saknes.

Dokumentāli kadri, vēsturiski dokumenti, inscenēti stāsti un ekspertu komentāri mīsies ar psihodēliskiem Bosvela veidotiem video un Silvas brīvo filosofiju, tā izsekojot vēstures svarīgākajiem brīžiem, piemēram, uguns atklāšanai un izmantošanai, kas veicināja evolūciju un veidoja moderno civilizāciju.

«Visam, ko mēs darām šodien, saknes ir pagātnē. «Izcelšanās: cilvēces ceļojums» atgādina mirkļus, kad sacēlāmies pret likteni dzīvnieku valstī un meklējām veidu, kā celties augšup, lai veidotu jau nākotni – moderno pasauli,» saka Silva.

Foto: Publicitātes foto
Raidījumu vadītāja unikālais un pārliecinošais domāšanas process dabīgi un nemanāmi virza mūs cauri dažādiem vēstures posmiem,

bet pieminētos notikumus komentēs pasaules gaišākie prāti – eksperti tehnoloģiju, kara, komunikāciju, medicīnas, transporta, ekoloģijas, paleontoloģijas un bioloģijas jomā.

«Mūzika mūs skar zemapziņas, instinktu līmenī. Tas ir veids, kā atminēties cilvēces vēsturi un dziļi zemapziņā iesakņojušās emocijas, kas mūs savieno ar pagātni. Sadarbība ar «National Geographic» mums ļauj pastāstīt plašai auditorijai jaunu stāstu par cilvēci,» uzsver Bosvels.

Dokumentālā seriāla «Izcelšanās: cilvēces ceļojums» pirmā sērija ir veltīta ugunij, kam ir bijusi milzīga ietekme uz mūsu likteni.

Uguns iegūšana ir vissvarīgākais faktors, kas vispār ļāva cilvēkiem paplašināt savu ietekmi uz Zemes un civilizācijai kļūt modernai.

Silva aizved skatītājus 12 000 gadus senā pagātnē, kad nomadu ciltis bija ļoti atkarīgas no uguns, kas bija svarīgs ierocis cīņā par izdzīvošanu un aizsardzībai pret izsalkušiem plēsoņām. Savukārt 1232.gadā, Jinu dinastijas laikos ķīnieši izgudroja šaujampulveri - salpetra, sēra un kokogļu maisījumu, kas galu galā radīja nāvējošus ieročus. Tas uz visiem laikiem mainīja karus.

Foto: Publicitātes foto
1666.gadā Londonas lielais ugunsgrēks iznīcināja 90 baznīcu un 13 000 ēku, taču ļāva uzbūvēt modernu pilsētu

un pavēra ceļu industriālajai revolūcijai. 1926.gadā amerikāņu zinātnieks Roberts Godārts bija viens no pirmajiem, kas sāka interesēties par raķetēm, kuras ļāva mums doties ārpus Zemes robežām.

Citās sērijās Silva vedīs skatītājus ceļojumā, kas ļaus iepazīt medicīnas, naudas, kara, komunikācijas, patvēruma, izpētes un transporta nozīmi civilizācijas attīstībā.

Raidījumu cikls «Izcelšanās: cilvēces ceļojums» patiesi ir vēsturisks un filosofisks atskats cilvēces vēsturē. Skatieties to kanālā «National Geographic» sestdienās, no 8.aprīļa plkst. 22:00.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu