Izdodas pārstādīt uz rokas izaudzētu ausi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kādam pacientam Ķīnā veiksmīgi pārstādīta auss, kas izaudzēta uz viņa paša rokas.

Operāciju vīrietim, kurš ausi zaudēja satiksmes negadījumā 2015.gadā, veica plastikas ķirurgs Go Šučžuns. Vīrietim jau bija veiktas vairākas operācijas, kurās tika atjaunota daļa sejas, tomēr ausi mediķiem atjaunot nebija pa spēkam. Tad arī pieņemts lēmums izaudzēt jaunu ausi.

Lai ieceri īstenotu, ķirurgi no vīrieša ribas paņēma skrimsli, to iešuva zem ādas uz viņa rokas un vairāku mēnešu gaitā piešķīra auss formu.

«Pēc tam kad zaudēju ausi, jutos nepilnvērtīgs,» pirms operācijas vīrietis atklājis China News. Vēl gan nav zināms, vai pārstādīšanas operācija būs bijusi veiksmīga. Katrā ziņā vīrietim vēl pāris nedēļas nāksies pavadīt slimnīcā, kur mediķi novēros, vai piešūtā auss ir dzīvotspējīga.

Patlaban gan izskatās, ka auss tiek apgādāta ar asinīm kā nākas, un Šučžuns cer, ka šādā veidā varēs piešūt ausis simtiem pacientu, kam šāda operācija ir nepieciešama.

Foto: Reuters/Scanpix
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu