Vai zināji, ka uz Mēness ir bijušas arī Playboy modeles?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: NASA

Pirmais cilvēks uz Mēness izkāpa 1969.gada 21.jūlijā, un tas bija Nīls Ārmstrongs. Tikai četrus mēnešus vēlāk, tā paša gada 19. novembrī, uz Zemes dabiskā pavadoņa nolaidās nākamā Apollo misijas ekipāža, tikai šoreiz jau tie nebija vairs tikai divi astronauti... viņiem bija slepenas pavadones.

Mēness izpētes vēsturē visai interesants ir fakts, ka Apollo 12 misijas laikā izplatījumā tika nogādātas un arī uz Mēness pabija dažas Playboy žurnāla modeles. Jāteic gan, ka tikai fotoattēlu veidā, bet tāpat visai negaidīti.

Kā vēsta aģentūra WENN, idejas autors bijis Apollo 12 misijas rezerves astronauts Deivs Skots, kurš nepieciešamības gadījumā varēja ieņemt jebkura cita astronauta vietu un pēc kura domām

viegli atkailinātu dāmu attēli astronautiem sildītu sirdis neviesmīlīgajā vidē uz Mēness.

Tolaik astronautiem, kas devās izkāpt uz Mēness, uz plaukstas locītavas bija ne tikai pulkstenis, bet arī viegli pāršķirstāms blociņš ar norādēm, kā rīkoties dažādās no situācijās. Tieši šajos blociņos Skots ievietoja kopētus Playboy modeļu fotoattēlus, ko uz Mēnesi lidojušie Čārlzs (Pīts) Konrāds un Alans Bīns pamanīja tikai tad, kad jau atradās uz Zemes dabīgā pavadoņa un staigāja pa tā virsmu.

Foto: NASA

«Bija pagājušas apmēram divarpus stundas, kopš biju izkāpis uz Mēness, kad pāršķīru lapu, un tur viņa bija.

Aizcilpoju līdz Pītam, lai parādītu bildi, un viņš man parādīja savējo,»

- tā intervijā Playboy sacījis Bīns.

Jāpiebilst, ka arī orbitālā moduļa pilots Ričards Gordons nepalika bešā. Kad Konrāds un Bīns bija devušies pildīt primāro misiju, viņš atrada krāsainu Playboy 1967.gada augusta modeles attēlu.

Foto: NASA

Kā raksta WENN, Apollo 12 misijas dalībnieki nolēmuši savus atradumus turēt slepenībā, lai neiekultos nepatikšanās. Tiesa gan, it visi esot uzjautrinājušies ne pa jokam, lai gan uztraukušies, ka viņus varētu uzskatīt par kosmosā prātā sajukušiem.

Pīts Konrāds
Pīts Konrāds Foto: NASA
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu