Tramps vēlas cilvēkus uz Marsa redzēt jau tuvākajos gados

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps publiski izteicis vēlmi cilvēkus uz Marsa redzēt jau pirmā viņa prezidentūras termiņa laikā, bet sliktākajā gadījumā - kamēr nav beidzies otrs četru gadu termiņš, viņam esot ASV prezidenta amatā. Šādu vēlmi Tramps izteicis, tiešraidē no sava kabineta uzrunājot pašreizējo Starptautiskās kosmosa stacijas (SKS) komandieri Pegiju Vitsoni.

2017.gada 24.aprīlī Vitsone uzstādīja jaunu kosmosā pavadīto dienu skaita rekordu. Proti, viņa vairākās misijās kopš 2002.gada izplatījumā bijusi 534 dienas (nu jau 535), un tas ir vairāk, nekā mikrogravitācijā Zemes orbītā uzturējies jebkurš cits NASA astronauts, vēsta britu The Telegraph.

Lai apsveiktu Pegiju ar nozīmīgo sasniegumu, tika noorganizēta tiešraides saruna starp Balto namu un SKS. Tās gaitā Tramps, kuram līdzās atradās meita Ivanka un amerikāņu astronaute Keita Rubinsa, izteica apbrīnu par to, cik ātri astronautiem nākas lidot, kā arī visas valsts, visas pasaules vārdā sveica Vitsoni saistībā ar 534 kosmosā pavadītajām dienām.

Papildus tam Tramps SKS astronautiem uzdeva jautājumu, kad pirmie cilvēki varētu doties lidojumā uz Marsu, lai gan pats salīdzinoši nesen parakstīja likumprojektu, ar kuru šādai misijai jānotiek ne vēlāk kā šā gadsimta trīsdesmitajos gados. Tātad pēc apmēram pāris gadu desmitiem.

«Nu, ja nemaldos, jūsu likumprojektā bija minēts, ka ap 2030.gadu,» pieklājīgi atbildēja Vitsone.

«Mēs vēlamies to paveikt mana pirmā prezidentūras termiņa laikā, bet sliktākajā gadījumā otrajā termiņā, labi?» tikmēr izteicās Tramps.

Tāpat ASV prezidents pauda riebumu par dzeramā ūdens ieguves metodēm Starptautiskajā kosmosa stacijā.

Uz to Vitsone atbildēja: «Dzeramais ūdens šeit ir milzīga vērtība, tādēļ mēs arī filtrējam savu urīnu un to pārvēršam ūdenī, un tas nemaz nav tik slikti kā izklausās.»

«Labi, prieks dzirdēt. Labāk jūs nekā es,» smīnot atbildēja Tramps.

Foto: EPA/Scanpix
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu