Miljardieris apsola iztērēt savu bagātību, lai attīrītu okeānus

Apollo TV
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Izdevums «Metro» ziņo, ka norvēģu miljardieris Kjels Inge Roke (Kjell Inge Røkke), kurš savu ceļu pretī bagātībai sāka kā zvejnieks, ir apsolījis iztērēt lielāko daļu no sava 2,6 miljardu dolāru lielā kapitāla, lai palīdzētu attīrīt pasaules okeānus.

Miljardieris plāno uzbūvēt 596 pēdas (180 metrus) garu jūras izpētes kuģi, kura spēkos būs savākt tonnām plastmasas atkritumu, ar ko piesārņoti okeāni.

Sarunā ar žurnālistiem, Roke saka, ka vēlas atdot atpakaļ sabiedrībai to, ko viņš nopelnījis. Roke arī apgalvo, ka minētā kuģa būves izmaksas paņems «lauvas tiesu» no viņa bagātības.

Kuģis (The new Research Expedition Vessel), kuru palīdz būvēt Pasaules dabas fonds (World Wildlife Fund), spēs savākt 5 tonnas plastmasas atkritumu dienā. Šos atkritumus vēlāk būs iespējams pārstrādāt.

Kuģī, kas būs lielākais šāda veida kuģis pasaulē, varēs strādāt 60 zinātnieki un 40 apkalpes locekļi.

Izdevums «Metro» vēsta, ka Roke jau no 18 gadu vecuma sāka strādāt ar Aļaskas ceļotājiem, bet astoņdesmitajos gados vadīja vairākas ASV kompānijas, pirms atgriezās Norvēģijā, lai izveidotu kuģu floti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu