Piena Ceļš neticami skaistās fotogrāfijās

Apollo TV
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caters News/Scanpix

Īpaši krāšņās fotogrāfijās, kas uzņemtas desmit stundu periodā ar 30 sekunžu ilgu kameras ekspozīciju, mūsu galaktikas Piena Ceļš izskatās pārsteidzoši līdzīgs rotējošai mandalai.

Vairāk nekā 1250 fotogrāfijas, kas publicētas ziņu aģentūras «Caters News» mājaslapā, uzņēmis talantīgais fotogrāfs, austrālietis Kristiāns Sasse, kurš stāsta, ka fotogrāfiju īpašais krāšņums tika iegūts, palielinot kadra ekspozīciju līdz 30 sekundēm un uzņemot attēlus ar dažādiem intervāliem desmit stundu garā periodā. Vēlāk fotogrāfijas tika apvienotas, radot īpašu rotējošas mandalas efektu.

58 gadus vecais fotogrāfs stāstīja, ka iepriekš bieži nodarbojies ar zvaigžņu fotografēšanu, bet līdz šim nekad nebija izmantojis šādu tehniku, kad intervāli starp fotogrāfijām ir dažādi.

«Es esmu pārsteigts, ka neviens iepriekš nav izmantojis šādu fotografēšanas tehniku,» žurnālistiem teica Sasse.

Ideja fotografēt Piena Ceļu ar šādas tehnikas palīdzību Kristiānam radās pēc ilgām pārdomām un neapmierinoša rezultāta, kas radās, fotografējot galaktiku ar ierastām metodēm. Izmainot intervālus starp uzņēmumiem un palielinot kadra ekspozīciju, attēli kļuva daudz skaidrāki un krāšņāki.

Fotogrāfijas tika uzņemtas 2017. gada 28. un 29. aprīlī Austrālijā. Kristiāns plāno veikt vēl vairākas līdzīgas foto sesijas un jau ir saņēmis piedāvājumu jūlija beigās izstādīt savas fotogrāfijas Singapūras zinātnes centrā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu