Īpaši laba dzirde var liecināt par garīgu saslimšanu

Apollo TV
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Britu un portugāļu zinātnieki izpētījuši, ka jūtīga un neparasti smalka dzirde cilvēkam var liecināt par psihisku saslimšanu.

Jauns pētījums, kas publicēts zinātniskajā žurnālā «Brain», liecina, ka tie cilvēki, kas apveltīti ar smalku dzirdi un spēj no pūļa čalām izšķirt un saprast individuālas sarunas, bieži piedzīvo dzirdes halucinācijas.

Pie šāda secinājuma zinātnieki nonāca pēc tam, kad cilvēkiem ar smalku dzirdi veica magnētiskās rezonanses izmeklēšanu. Starp visiem pētījuma dalībniekiem, kuriem bija īpaši laba dzirde, zinātnieki novēroja četras reizes lielāku psihiskās saslimšanas koeficientu, nekā starp cilvēkiem ar normālu dzirdi. Kopā zinātnieki izpētīja 34 cilvēkus, no kuriem pusei bija īpaši izsmalcināta dzirde.

Speciālisti skaidroja, ka aptuveni 15 procenti no visiem planētas iedzīvotājiem piedzīvo dzirdes halucinācijas, tomēr lielākā daļa no tiem baidās atzīt šo faktu.

«Šis pētījums pierāda, ka to cilvēku smadzenes, kuri piedzīvo dzirdes halucinācijas, ir īpaši «noskaņotas», lai labāk uztvertu skaņas,» komentēja pētnieks Bens Aldersons-Dejs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu