Vairāki cilvēki nonākuši slimnīcā, jo saules aptumsumu vērojuši ar aizsargkrēmu uz acīm

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Pirmdien, 21.augustā, liela daļa amerikāņu visas dienas garumā uzmanīgi sekoja līdzi retai dabas parādībai - pilnam Saules aptumsumam.

Zināms, ka uz Sauli bez aizsarglīdzekļiem raudzīties nedrīkst, jo redzes orgānus traumēt var itin ātri. Tādēļ lielā apjomā bija sagatavotas speciālas brilles, ar kurām droši vērot ārkārtīgi reto notikumu.

Foto: AP/ScanPix

Tomēr tai pašā laikā netrūka arī pašdarbnieku, kuri centās izlīdzēties ar savām metodēm. Mums zināma ir stikla nokvēpināšana ar sveci vai disketes (ja tādas vēl kaut kur ir atrodamas) magnētiskais disks.

Bet, kā raksta AOL.com, daži amerikāņi bijuši krietni vien radošāki un tādēļ bijuši spiesti meklēt medicīnisku palīdzību.

AOL.com

Piemēram, māsiņa Triša Patersone no Ātrās palīdzības dienesta (Prestige Urgent Care) Redingā, Kalifornijas štatā, pastāstījusi, ka pie viņas un kolēģiem vērsušies vairāki cilvēki ar sūdzībām par sāpošām acīm.

Iemesls izrādījies vairāk nekā dīvains - viņi nav varējuši atrast atbilstošus skatīšanās līdzekļus, tādēļ, lai vērotu Saules aptumsumu, acu ābolus iezieduši ar pretiedeguma krēmu. Pirmās palīdzības dienesta darbinieki šos cilvēkus nosūtījuši tālāk meklēt oftamologa palīdzību.

Var piebilst, ka pat ASV prezidents Donalds Tramps nespēja pretoties vilinājumam un Saules aptumsumu kādu laiku vēroja bez aizsargbrillēm.

Foto: AFP/ScanPix
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu