Pētnieki noskaidrojuši, kāpēc dažiem visu laiku gribas seksu

Apollo TV
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: pixabay.com

Austrālijas un Kanādas pētnieki metušies uz vienu roku, lai beidzot noskaidrotu hiperseksualitātes jeb grūti kontrolējamas vēlmes visu laiku nodarboties ar seksu iemeslu, kas nomoka daudzus mūsdienu cilvēkus.

Kā skaidrots pētījumā, kas publicēts zinātniskajā žurnālā «Archives of Sexual Behavior», pārspīlēta vēlme nodarboties ar seksu bieži tiek uzskatīta par atsevišķu psiholoģisku kaiti, kas neļauj cilvēkam saprātīgi kontrolēt savas seksuālās tieksmes un uzvedību.

Iepriekš pētnieki bija pārliecināti, ka hiperseksualitāti varētu ierindot tā saucamo «DSM-5» slimību sarakstā, tomēr Amerikas psihoterapeiti dēļ pierādījumu trūkuma šādu ideju noraidīja.

Hiperseksualitāte bieži izpaužas kā pataloģija, kas laika gaitā var progresēt, pārvēršoties par nimfomāniju sievietēm vai satiriāzi vīriešiem.

Eksperti izanalizēja vairākus hiperseksualitātes gadījumus, kā rezultātā tika radīta «hiperseksuālā cikla» koncepts, kas detalizēti izskaidro šo pataloģiju. Cikls sastāv no vairākiem etapiem: seksuālās iekāres, ilgstoša seksuālā akta, apmierinājuma, pēc kura atkal sākas uzbudinājums un pacients atgriežas cikla sākumposmā.

Pētnieki noskaidroja, ka viens no faktoriem, kas izraisa hiperseksualitāti, ir kognitīvie traucējumi, kas savukārt negatīvi iedarbojas uz cilvēka atmiņu.

Archives of Sexual Behavior

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu