Izgudrota ierīce, kas ļauj baudīt vīnu, nebaidoties no paģirām

Apollo TV
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Amerikā radīta ierīce, kas pirms lietošanas apstrādā vīnu, atbrīvojot to no sulfītiem, un likumsakarīgi – cilvēku no paģirām nākamajā dienā.

Kā rakstīts ierīcei veltītajā mājaslapā, vīna filtra, kas nodēvēts par «Üllo», izstrādātājs ir amerikāņu uzņēmējs Džeimss Kornackis. Izgudrotā ierīce vīnu atbrīvo no sulfītiem, kas ir viena no vielām, kas cilvēkam pēc vīna baudīšanas liek nākamajā dienā mocīties paģirās.

Lai arī sulfīti palīdz novērst vīna oksidāciju un pasargā to no dažādām baktērijām vīna glabāšanas un transportēšanas laikā, tomēr sulfīti vairs nav nepieciešami, kad vīna pudele ir atvērta. Turklāt daudzi vīna mīļotāji apgalvo, ka viņi ir ārkārtīgi jūtīgi pret sulfītiem, kas var izraisīt pat smagas alerģiskas reakcijas.

Kornackis, kurš ieguvis doktora grādu ķīmijā, nolēma radīt šādu ierīci pēc tam, kad redzēja, ka viņa tantei ir alerģija pret sulfītiem. Viņa radītā ierīce darbojas tā, ka attīra vīnu no nevēlamajiem ķīmiskajiem elementiem, neskarot pārējās vīna sastāvdaļas.

Ierīce ne tikai var uzlabot vīna garšu, atbrīvojot to no pārlieku rūgtās piegaršas, bet arī palīdz mazināt paģiras, kas var mocīt cilvēku nākamajā dienā pēc vīna dzeršanas. Tas viss pateicoties tam, ka vīns tiek atbrīvots no sulfītiem.

Tomēr vairāki iepriekšējie pētījumi arī liecina, ka sulfīti nav galvenie vaininieki pie tā, ka cilvēkam ir paģiras. Daudzi cilvēki uzskata, ka sulfīti ir liela problēma, jo uzraksts «satur sulfītus» tiek drukāts uz vīna pudeļu etiķetēm kopš 20. gadsimta astoņdesmitajiem gadiem.

Revolucionāro ierīci var iegādāties gan pašā ražotāja mājaslapā www.ullowine.com, gan populārajā interneta iepirkšanās vietnē «Amazon».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu