Leģendārā primātu eksperte atklāj, ka sniega cilvēks varētu būt īsts

Apollo TV
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Leģendārā primatoloģe Džeina Gudola (Jane Goodall) apgalvo, ka, izanalizējot visus nostāstus par mistisko sniega cilvēku, viņa pieļauj, ka tas varētu eksistēt.

Intervijā ar radio «KUOW» Gudola skaidroja, ka viens no iemesliem, kāpēc viņa tic sniega cilvēka eksistencei, ir aculiecinieku stāsti, kas apgalvo, ka šo dīvaino radījumu ir redzējuši.

Piemēram, kāda ceļojuma laikā uz Ekvadoru Gudola iztaujāja vietējos medniekus, vai tie kādreiz ir redzējuši sniega cilvēku.

«Es tikai pajautāju, vai viņi ir redzējuši pērtiķi bez astes. Neko vairāk es neprasīju. Četri no medniekiem atbildēja, ka viņi ir tādu radījumu redzējuši. Tas esot gandrīz divus metrus garš un staigā uz divām kājām,» atcerējās Gudola.

Par to, kas tad īsti ir šis radījums, Gudola nav īsti pārliecināta.

«Dīvainākais ir tas, ka mēs nekad neesam atraduši nekādas sniega cilvēku līķu atliekas. Varbūt tas ir spoks. Tomēr, ja runājam nopietni, tad tas varētu būt kaut kas līdzīgs neandertālietim. Es uzskatu, ka ir dzīvē ir svarīgi saglabāt kādu mistērijas drusku.»

83 gadus vecā Gudola kļuva slavena pēc tam, kad sešdesmitajos gados nodevās aktīvai šimpanžu pētniecībai Tanzānijā. Lai arī pētniecei nebija nekādas formālas izglītības, viņa atklāja, ka šimpanzes spēj darboties ar dažādiem darbarīkiem. Līdz tam pētnieki uzskatīja, ka šādas spējas piemīt tikai cilvēkiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu