Ginekoloģe: Ir pilnīgi normāli, ja sievietes vagīna nelāgi ož

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Kanādiešu ginekoloģe paziņojusi, ka tas ir pilnīgi normāli, ja sievietes vagīna nelāgi ož, tāpēc vīriešiem ar to vajadzētu samierināties.

Kā vēsta izdevums «Independent», ginekoloģe Džena Guntere (Jen Gunter), kura plašākai sabiedrībai ir pazīstama kā amerikāņu aktrises Gvinetas Paltrovas kultivēto veselības trendu skarba kritiķe, izteikusies: ja vīrietis sūdzas, ka viņa partneres vagīna nelāgi ož, tad sievietei viņš ir nekavējoties jāpamet.

«Ja sievietei šķiet, ka viņai ir veselības problēmas, tad ir jāapmeklē ārsts, bet, ja partneris uzskata, ka mākslīgi «iesmaržināta» vagīna ir viņa degunam tīkamāka nekā dabiska vagīna, tad tā jau ir viņa problēma. Aizrādīšana sievietei par to, ka viņas dabiskais ķermenis ir kaut kādā ziņā nepilnīgs, manuprāt, ir zināma veida vardarbība pret sievieti,» komentēja Guntere.

Šo viedokli ginekoloģe publicēja savā blogā pēc tam, kad sieviešu vidū lielu popularitāti ieguva intīmās kopšanas līdzeklis «Vicks VapoRub», kas domāts, lai uzlabotu seksuālo dzīvi un iztīrītu sievietes vagīnu. Vairāki ginekologi jau iepriekš brīdināja, ka dažādi krēmi un mākslīgās smaržvielas var ievērojami bojāt jutīgo ādu sievietes vagīnas rajonā, kas rezultātā var novest līdz sāpīgām infekcijām.

«Vagīna vispār nav jātīra. Nedaudz apmazgāt var tikai vulvu. Es zinu, ka Gvineta Paltrova nemitīgi reklamē dažādus intīmās kopšanas līdzekļus, bet viņa nav nekāda vagīnu eksperte - es esmu.»

Ginekoloģe arī atklāj, kā viņas bijušais draugs reiz paziņojis, ka viņas vagīna neož tā, kā tai vajadzētu ost.

«Kad viņš to man teica vairākas reizes, es sapratu, ka tā ir kontroles forma, ko vīrieši bieži izmanto, lai pakļautu sievietes. Līdzīgi ir tad, ja vīrietis sievietei liek noskūt visu kaunuma apmatojumu. Paldies Dievam, es esmu diezgan kompetenta un pašpārliecināta vagīnu eksperte, tāpēc es to nelieti uzreiz pametu.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu