Kāpēc vīriešiem nevajadzētu ēst vienatnē?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Jaunā pētījumā noskaidrots, ka regulāra maltītes ieturēšana vienatnē īpaši vīriešiem palielina risku iedzīvoties augstā asinsspiedienā un holesterīna līmenī asinīs.

Zinātniskajā žurnālā «Obesity Research & Clinical Practice» publicētajā pētījumā minēts, ka vientuļajiem vīriešiem ir par 45 procentiem lielāks risks piedzīvot lieko svaru un 64 procentus lielāks paaugstināta holesterīna līmeņa un asinsspiediena risks nekā sievietēm.

Eksperti šādu pētījumu veica, reaģējot uz to, ka cilvēku, kuri izvēlas dzīvot vienatnē, skaits pasaulē mūsdienās arvien turpina pieaugt. Rezultātā attiecīgais cilvēks var justies vientuļš un iedzīvoties neveselīgos ēšanas paradumos.

Dienvidkorejiešu pētnieki izanalizēja 7725 pieaugušo ēšanas paradumus, noskaidrojot, cik bieži viņi ēd vienatnē. Rezultāti tika salīdzināti ar šo cilvēku veselības stāvokli. Tika ņemti vērā arī tādi faktori, kā smēķēšana, alkohola lietošanas paradumi, nodarbošanās un fiziskās aktivitātes.

Jau iepriekšējie pētījumi atklāja, ka dzīvošana vienatnē var novest cilvēku līdz neveselīgu ēšanas paradumu piekopšanas, jo vientuļie cilvēki biežāk izvēlas ātrās ēdināšanas pakalpojumus, nekā veselīgi pagatavotus ēdienus mājās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu