Pētnieki: Vīriešiem, kuri nevar «trāpīt» podā, būtu regulāri jāapmeklē ārsts

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Lai arī pirmajā acu uzmetienā tā varētu šķist kāda anatomiska nepilnība vai vienkārši nevērība, tomēr zinātnieki atklājuši, ka vīriešiem, kuri nespēj precīzi notēmēt savu urīna strūklu, var būt paaugstināts risks saslimt ar vēzi.

ASV veselības organizācijas «American Society for Reproductive Medicine» portālā publicētā pētījuma relīze vēsta, ka pētījuma praktiskajā daļā tika izanalizēti 1,5 miljoni vīriešu un rezultātā atklājās, ka pastāv zināma saikne starp kuņģa, ādas un sēklinieku vēzi, un Peronī slimību (pastiprināta saistaudu veidošanās dzimumloceklī), ar ko Lielbritānijā vien slimo aptuveni 155 tūkstoši vīriešu.

Zinātnieki aplēsa, ka tiem vīriešiem, kuri slimo ar Peronī slimību, ir 40 procentus lielāks risks saslimt ar sēklinieku vai kuņģa vēzi un 29 procentus lielāks risks saslimt ar melanomu.

Lai laicīgi novērstu potenciālo vēzi, pētnieki iesaka visiem vīriešiem, kuri sirgst ar Peronī slimību, regulāri doties pārbaudīties pie ārsta.

«Mēs uzskatām, ka regulāras vizītes pie ārsta Peronī slimības gadījumā ir nepieciešamas, jo bieži vien nespēja «trāpīt» podā tiek uzskatīta par pilnīgi normālu parādību vīriešu vidū,» komentēja pētījuma autors Aleksandrs Pastuzaks (Alexander Pastuszak).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu