Psihologi: Būsi laimīgāks, ja Ziemassvētku eglīti sāksi rotāt jau rudenī

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caters News/LETA

Psiholoģijas eksperti paziņojuši, ka cilvēki, kuri Ziemassvētkiem sāk gatavoties jau rudenī, ir laimīgāki, jo piedzīvo nostalģiju un uzjundī sevī emocijas, kas tiem saistās ar bezrūpīgo bērnības laiku.

Kā vēstīts izdevumā «UniLad», Ziemassvētku eglītes rotāšana un citu Ziemassvētku dekorāciju sagatavošana var cilvēkos izraisīt sen aizmirstas un patīkamas emocijas, kā arī mazināt pieaugušo dzīves ikdienas stresu, kamēr skopuļiem, kuri vairās tērēt naudu Ziemassvētku rotu iegādei, šis prieks var tikt liegts.

«Lai arī ir neskaitāmi psiholoģiski un praktiski iemesli, kāpēc cilvēki izvēlas Ziemassvētkiem sākt gatavoties pēc iespējas agrāk, visbiežāk tā ir vēlme just nostaļģiju un gremdēties bērnības atmiņās, lai kaut uz mirkli mazinātu pieaugušo dzīves problēmu un pienākumu nastu,» komentēja psihoanalītiķis Stīvs Makkeivns (Steve McKeown).

Savukārt iepriekšējie pētījumi atklāja, ka savas privātmājas pagalma un fasādes dekorēšana kaimiņiem liek uztvert jūs kā draudzīgāku un patīkamāku cilvēku.

Pētījumā, kas publicēts zinātniskajā žurnālā «Journal of Environmental Psychology», atklāts, ka pētījuma dalībnieki izdekorēto māju iemītniekus novērtēja kā draudzīgākus un sabiedriskākus nekā neizdekorēto māju īpašniekus. Tāpēc savas mājas pagalma vai fasādes «ietērpšana» Ziemassvētku rotās, var signalizēt kaimiņiem, ka jūs esat atvērts, draudzīgs un gatavs iekļauties komūnā.

Pētījums

Tomēr, neskatoties uz psihologu apgalvojumiem, pastāv daudzi cilvēki, kam Ziemassvētki izraisa negatīvas emocijas un melanholiju, atgādinot viņiem par cilvēkiem, kas vairs nespēj baudīt svētkus ģimenes lokā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu