Interesenti tagad varēs iepazīties ar Melngalvju nama ekspozīciju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

No svētdienas, 22. oktobra, ikviens interesents varēs apmeklēt Melngalvju namu un iepazīties ar tā ekspozīciju, kā arī pazemes pagrabiem, žurnālistus informēja «Rīgas nami» pārstāve Zane Arāja.

Turpmāk Melngalvju nams apskatei būs atvērts no otrdienas līdz svētdienai laika posmā no plkst. 11 līdz 18. Pirmdienās tas būs slēgts.

Melngalvju nama viesiem būs iespēja aplūkot svētku zāli, prezidentu kabinetus, reprezentācijas telpas un tajās izvietoto ekspozīciju un sudraba kolekciju, kā arī izbaudīt viduslaiku atmosfēru vēsturiskajos pagrabos, kas plešas zem Melngalvju nama un arī daļas Rātslaukuma.

«Lai padarītu nama apskati īpaši aizraujošu, ekspozīcija papildināta ar interaktīviem elementiem, kas ļaus viesiem daudzpusīgāk iepazīt nama vēsturi, kā arī ļaus iejusties viduslaiku pagrabu atmosfērā,» norāda Arāja.

Nams celts tālajā 1334. gadā kā Rīgas pilsētas Rātslaukuma ansambļa sastāvdaļa. Vēsturiskā nama pamata funkcija bija uzņēmējdarbības veicināšana - tā bija tirgotāju un kuģotāju pulcēšanās vieta vairāku gadsimtu garumā.

Gadsimtiem Melngalvju nams bija Rīgas kultūras epicentrs, kurā nama saimnieku - melngalvju rīkotajās svinībās pulcējās Rīgas cienījamākie iedzīvotāji un viņu viesi, stāsta Arāja.

Muzeja apmeklēšanai iespējams pieteikt arī grupu ekskursijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu