Imanta – leģendārākais un zaļākais Rīgas mikrorajons. 10 interesanti fakti

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Wikimedia Commons/M.Strīķis

Imanta – viens no leģendārākajiem, zaļākajiem un pilsoņiem ērtākajiem Rīgas mikrorajoniem. Savā izmērā tas pielīdzināms nelielai Latvijas pilsētiņai un paaudžu paaudzēm kalpojis kā mājas, kur atgriezties - justies ērti un brīvi. Kādas ir Imantas īpatnības? Kas nozīmīgs noticis šajā rajonā? Kāda ir tā vēsture? Uz šiem jautājumiem centušies atbildēt kolēģi no portāla krievu valodas versijas.

Šķiet, Rīgas iedzīvotāji attiecībā pret Rīgas mikrorajoniem dalās divās grupās – vieni nespēj iedomāties savu dzīvi vadām «betona džungļos», kur virmo postpadomju dvesmas un eksistē savi, no Rīgas centra pavisam atšķirīgi, nerakstīti likumi, bet citi – nespēj iedomāties dzīvi trokšņainajā un atsvešinātajā Rīgas centrā un savā mikrorajonā jūtas kā mājās, kur viņi pārzina visas takas un ceļus, kur ir viņu draugi, radi, darbs un atpūtas vieta.

Foto: Wikimedia Commons/M.Strīķis

Imanta ir viens no leģendārākajiem, neskaitāmiem mītiem un satraucošiem notikumiem apvītākajiem Rīgas rajoniem. Tas ir zaļš, cilvēku ikdienas vajadzībām pielāgots, plašs rajons, tomēr ne viss, kas tur ir noticis, ir rajonam glaimojošs. Tur siroja bēdīgi slavenais Imantas pedofils; kādā blokmājā dzīvoja Imantas hakeris. Rajonā ir savas autoritātes, savas leģendas un sava vēsture. Piemēram, vai zināji, ka tieši Imantā darbojās teju visā pasaulē slavenā rūpnīca «Radiotehnika»?

rus.tvnet.lv

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu